top of page

En osteopatisk konsultasjon

Oppdatert: 22. nov. 2020

Å jobbe som osteopat gir meg muligheten til å utforske og finne sammenhengen mellom pasientens plager, kropp og hverdag.


Jeg jobber mye med hode-/nakke- og ryggsmerter, senebetennelser, fordøyelsesproblematikk, lekkasje/inkontinens/underlivssmerter, forbedring av pust/sirkulasjon, svangerskapsrelaterte plager og behandling av spedbarn.


 


Sykehistorien og undersøkelsen

Det er viktig for meg å bruke god tid på å la pasienten fortelle om plagene med sine egne ord, slik at jeg får informasjonen jeg trenger for å gå videre med en grundig undersøkelse.


Undersøkelsen starter med en klinisk ortopedisk- og nevrologisk undersøkelse, for å utelukke eventuell underliggende sykdom (brudd, etc). I tilfeller der dette avdekkes, henviser jeg til spesialist for videre utredning. Deretter gjennomføres den osteopatiske undersøkelsen. Jeg gjør da en vurdering av tilstanden i alle kroppens systemer, f.eks muskel-skjelettsystemet og sirkulasjonssystemet. Ved funn i ett eller flere systemer, kan vi vurdere disse funnene og se om det finnes en sammenheng mellom funnene og dine plager. På denne måten kommer jeg frem til en behandlingsplan som er individuelt tilpasset ditt aktuelle problem. 


Behandlingen

Innenfor osteopati finnes en rekke forskjellige behandlingsteknikker, mange av disse kan både ligne og tilsvare behandlingsteknikker som brukes av andre profesjoner (fysioterapeuter, kiropraktorer osv). I tillegg til disse har osteopatien også noen særegne behandlingsteknikker, og felles for de alle er at vi først og fremst behandler manuelt (med hendene) og i liten eller ingen grad benytter oss av apparater som ultralyd, sjokkbølge/trykkbølge, laser osv.63 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


Unknown member
Apr 16, 2019

Tusen takk

Like
bottom of page